‘Een nieuwe tijd’ genomineerd voor Zeeuwse Boekenprijs

Hoera! Een nieuwe tijd van Corine Nijenhuis is genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs 2023. De Zeeuwse Boekenprijs wordt sinds 2003 uitgereikt aan het beste boek over een Zeeuws onderwerp of van een auteur met een Zeeuwse achtergrond. De winnaar zal maandag 30 oktober 2023 op feestelijke wijze bekend worden gemaakt in het bioscoopcomplex CineCity in Vlissingen.

Er zal dit jaar ook een publieksprijs worden uitgereikt. Stemmen hiervoor kan via de website van de PZC tot en met zondag 29 oktober: pzc.nl/publieksprijs.

In Een nieuwe tijd beschrijft Corine Nijenhuis hoe het Zeeland verging na de Watersnoodramp in februari 1953. Met fijnzinnige pen en bijzonder inlevingsvermogen beschrijft Nijenhuis de persoonlijke geschiedenissen die samen het grote verhaal vertellen van Zeeland na de ramp.

‘Indrukwekkend en prachtig geschreven.’ – Trouw

‘Een nieuwe tijd is een ongelooflijk mooi boek, met een gouden pen geschreven, integer en met schroom. ‘Ik heb mijn uiterste best gedaan om eenieder in dit boek recht te doen’, verantwoordt Nijenhuis zich tot slot. En dat doet zij, ook aan gevoelens die pijnlijk zijn en liever weggedrukt worden.’ – Friesch Dagblad

‘Een nieuwe tijd’ genomineerd voor Zeeuwse Boekenprijs