Mooie ontvangst voor ‘Onrecht’

Vorige week verscheen het boek Onrecht. Een Nederlandse advocate strijdt tegen de doodstraf in Texas, geschreven door journalist en auteur Dolf de Groot. Hierin beschrijft hij hoe de Rotterdamse Merel Pontier emigreert naar Austin, Texas, om daar terdoodveroordeelde Clinton Young bij te staan. Inmiddels is hij op borgtocht vrij. Er volgde een golf aan interviews, waaronder vier pagina’s in het AD, een prachtig interview op Linda.nl, een mooi gesprek bij Max Nieuwsweekend, radio 1 en een indrukwekkend item bij RTL Boulevard, waarbij zowel Merel Pontier als de moeder van Clinton, Carla Young, werden geïnterviewd.


Merel Pontier studeert rechten in Rotterdam als ze begint te schrijven met een Amerikaanse gevangene. Clinton Young zit al sinds zijn negentiende in een dodencel in Texas, voor een dubbele moord die hij ontkent te hebben gepleegd. Vanuit een kleine betonnen cel vecht hij voor zijn vrijlating. Merel raakt gegrepen door de zaak. Ze besluit naar Texas te verhuizen en sluit zich aan bij Clintons strijd. Vlak na haar eerste bezoek aan de beruchte Polunskygevangenis wordt Clintons executiedatum vastgesteld. Dan neemt Merel een besluit dat hun levens voorgoed zal veranderen.

‘Onrecht’ is een waargebeurd en spannend verhaal over idealen, vriendschap, hoop en wanhoop tegen de achtergrond van het strafrechtelijk klimaat in zowel Nederland als het diepe zuiden van de Verenigde Staten.

Mooie ontvangst voor ‘Onrecht’