Net verschenen: ‘Z’ van Hella Rottenberg

Op 25 oktober verscheen Z van Hella Rottenberg. Wilt u de boekpresentatie of een lezing bijwonen? Zie dan de informatie onderaan deze pagina.

Op 30 september 2022 ondertekende Poetin verdragen waarmee hij vier Oekraïense provincies annexeerde. Zeven maanden eerder gaf hij het bevel om Oekraïne binnen te trekken met als doel de regering omver te werpen en het land te ‘denazificeren’. De letter Z werd het symbool van de invasie en de spoedig verwachte victorie. Elk dissident geluid werd gesmoord. In een paar weken tijd veranderde het autoritaire bestuur in een dictatuur van een wraaklustig leider. Poetin nam wraak op het Westen, op Oekraïne, op zijn binnenlandse tegenstanders, ja, op de geschiedenis zelf. In Z analyseert Hella Rottenberg de achtergronden en ontwikkelingen in Rusland die leidden tot de fatale beslissing van de invasie en beschrijft ze hoe Poetin zijn land en zijn regime naar de rand van de afgrond leidde.

Hella Rottenberg is journaliste en schrijfster. Tijdens de Sovjetinval in Afghanistan studeerde zij in het toenmalige Leningrad. Later versloeg ze als correspondent voor de Volkskrant het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Ze is een van de drie oprichters van het kennisplatform Raam op Rusland. In 2017 schreef zij samen met Sandra Rottenberg De sigarenfabriek van Isay Rottenberg, dat op de shortlist stond van de Libris Geschiedenisprijs. 

Op zaterdag 5 november zal er een lezing van Hella Rottenberg plaatsvinden om 16:00u in De Amsterdamse Boekhandel. Wilt u hierbij zijn? Schrijf u dan per mail in via info@deamsterdamseboekhandel.nl of bel 020-421 8324.

Op vrijdag 18 november om 17:00u zal de boekpresentatie van Z plaatsvinden in het Torpedotheater in Amsterdam. Wilt u hierbij zijn? Stuur dan een mailtje naar reserveren@torpedotheater.nl

Net verschenen: ‘Z’ van Hella Rottenberg