Nieuw: Familie van Wim Daniëls

Voor de een is het een veilige haven, voor de ander een vijandig fort. Wim Daniëls schreef een hartverwarmend, leerzaam en onmisbaar boek voor iedereen die familie heeft. Het boek is nu beschikbaar in de boekhandel.

Van nature maken de meeste mensen deel uit van een groter geheel, familie. Ons leven lang zijn we verbonden met het nest dat we zijn ontvlogen. Wim Daniels boog zich over het verschijnsel ‘familie’ in de traditionele en minder traditionele zin van het woord. Hij schrijft over het kerngezin en over patchworkfamilies, over de mater en pater familias, kinderen en kleinkinderen, over schoonmoeders en ideale schoonzonen. Maar ook over het raadselnichtje, de regelneef, de roddel tante, de suikeroom en de lok-oma, over grote, heilige, koninklijke en uitgestorven families. Zijn boek vormt een geschreven familie portret, met prachtige kiekjes en geweldige anekdotes over al die mensen met wie je een leven lang verbonden bent.

Bestel hier
Of bestel het e-book

Spijkers met koppen

Wat doet Tante Truus onder het aanrecht, en wat is een Boerof? Wim Daniëls deed onderzoek naar familietaal en weet er alles van. Hij vertelde erover bij Spijkers met koppen, bekijk hier het fragment terug.

Over de auteur

Wim Daniëls is bekend als taalkundige en schrijver. Hij treedt regelmatig op in radio en tv-programma’s. Dit voorjaar presenteert hij samen met Huub Stapel de tv-serie Het dorp, naar zijn gelijknamige boek. Vorig jaar publiceerde hij zijn debuutroman, Quarantaine. Eerder verscheen Op vakantie! van Daniëls bij Alfabet Uitgevers.

Nieuw: Familie van Wim Daniëls