Wim Daniëls was te gast bij Op1 op 11 mei 2021. De auteur sprak daar over zijn nieuwe boek Op vakantie!. Hoe gingen we vroeger met vakantie? Op de fiets, te voet, met de trein of zelfs met de auto. Met een imperiaal op het dak, de Spullen vastgezet onder een klapperend zeil? Daniëls beschrijft dit aan de hand van nostalgische verhalen en vrolijke beelden. Een feest der herkenning voor iedereen die vroeger op vakantie ging.

Bestel het boek hier
Of bestel het e-book

Over het boek van Wim Daniëls: Op vakantie!

Tegenwoordig vliegen we voor een habbekrats naar een tropische bestemming. Maar nog niet zo heel lang geleden was dat voor velen onbetaalbaar. Hoe gingen we toen met vakantie? Op de fiets, te voet, met de trein of zelfs met de auto. Met een imperiaal op het dak, de Spullen vastgezet onder een klapperend zeil? Wim Daniëls beschrijft hoe wij vroeger op vakantie gingen. Over de eerste durfals die, al aan het begin van de vorige eeuw, Europa bereisden per fiets. En over de gezinnen die in de jaren vijftig en zestig voor het eerst op autovakantie gingen, over kronkelige wegen die de reizigers dwars door stille dorpjes leidden. En over de mensen die in eigen land de zon opzochten. Naar de Wadden of naar Zeeland, gewoon kamperen met de tent. Dit vrolijk geïllustreerde zomerboek neemt je mee naar de zomers van weleer.

‘Daniëls’ boek is vooral ook doordesemd van nostalgie, voor lifters en tienertoerders, voor de mensen die met touringcar of vliegtuig naar de zon vertrokken, of met caravan of camper naar onbekende bestemmingen.’ – Trouw

‘Met goed gevoel voor nostalgie schetst de Eindhovenaar de geschiedenis van onze vrije tijd, aangelengd met persoonlijke anekdotes.’ – Algemeen Dagblad

Wim Daniëls leest een fragment voor

Over de auteur

Wim Daniëls is bekend als taalkundige en schrijver. Hij treedt regelmatig op in radio en tv-programma’s. Dit voorjaar presenteert hij samen met Huub Stapel de tv-serie Het dorp, naar zijn gelijknamige boek. Vorig jaar publiceerde hij zijn debuutroman, Quarantaine.