Verschijning en boekpresentatie ‘Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier’

Vorige week verscheen het nieuwe boek van Wim Daniels, Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier, een prachtig portret van een man die op ontdekkingstocht ging.

Op 11 november zal de feestelijke boekpresentatie plaatsvinden bij Boekhandel Van Piere. Wilt u er bij zijn? Meld u dan vooral aan voor een (gratis) kaartje. De avond zal om 19:30u aanvangen.

Albert Sutherland Royaards was een tiener toen er een vervoermiddel werd uitgevonden dat zijn eigen leven ingrijpend zou veranderen: de fiets. Sutherland Royaards werd in 1855 geboren op Ambon en kwam op jonge leeftijd naar Nederland. Hij Overleefde ternauwernood een hersenvliesontsteking, maar verloor daardoor wel zijn gehoor. Ondanks zijn handicap werd hij een geslaagd ondernemer. Op zekere dag besloot hij echter zijn bloeiende tuinbouwcentrum te verkopen, stapte op zijn Burgers-rijwiel en begon te fietsen. Royaards bezocht onder meer Rusland, het Afrikaanse continent en Jeruzalem op zijn tweewieler. Kranten en tijdschriften berichtten met regelmaat over de avonturen van ‘De doofstomme wielrijder’. Wie was toch deze figuur, die duizenden kilometers aflegde en een enorme bezienswaardigheid moet zijn geweest? Wim Daniëls schrijft een prachtig portret van een man die op ontdekkingstocht ging.

Verschijning en boekpresentatie ‘Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier’