Wereldwijde rechten Sabines oorlog verkocht

De wereldwijde Engelstalige rechten van Sabines oorlog van Eva Taylor-Tazelaar zijn verkocht aan Harper Collins. Het is de tweede titel die bij de in november opgerichte Alfabet Uitgevers is gepubliceerd. De vertaling zal in het voorjaar van 2022 verschijnen. 

Sabines oorlog vertelt het verhaal van verzetsvrouw Sabine Zuur, die vanaf haar tienerjaren al bevriend was met Erik Hazelhoff Roelfzema, de latere Soldaat van Oranje. Toen de oorlog uitbrak rolde ze, net als hij, het verzet in. Maar ze werd verraden en talloze malen gewelddadig verhoord. Velen van haar vrienden werden geëxecuteerd, zij werd als Nacht und Nebel-gevangene via Kamp Amersfoort en Ravensbrück naar Mauthausen gestuurd. Wonderwel overleeft ze en na de oorlog trouwt Sabine met Peter Tazelaar, de andere Soldaat van Oranje.

Eva, dochter van Peter en Sabine, vindt na haar moeders dood een archief, met daarin liefdesbrieven van piloot Taro, die met zijn Spitfire neerstortte, en van Sabines tweede geliefde Gerard, die door de Duitsers werd geëxecuteerd. Ze vindt piepkleine briefjes van Sabine, die ze vanuit de gevangenis stiekem aan haar moeder stuurde. En ze stuit op een stapel hartstochtelijke, maar ook angstaanjagende liefdesbrieven van een Duitse beroepscrimineel die haar in Mauthausen het leven zou redden. Aan de hand van al deze documenten reconstrueerde Eva het aangrijpende verhaal van Sabines oorlog.

Wereldwijde rechten Sabines oorlog verkocht