Molukkers in Nederland

In 1951, 70 jaar geleden, kwamen 12.500 Molukkers per schip naar Nederland. Voor zijn boek De Molukkers en de vierdelige documentaireserie ‘Molukkers in Nederlandinterviewt journalist en historicus Coen Verbraak Molukkers uit verschillende generaties. 

‘Molukkers in Nederland, 70 jaar op weg naar huis’ is vanaf 19 mei 2021 4 weken lang op woensdag om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Coen Verbraak tegen BNNVARA: ‘Deze serie vertelt een verhaal van heimwee, gebroken beloftes en vervlogen idealen. Hoe was het voor de Molukkers om noodgedwongen alles achter te laten en aan de andere kant van de wereld een nieuw bestaan op te bouwen? Wanneer durfden ze hier te wortelen, en is dat gelukt? Of is die spreekwoordelijke koffer om morgen terug te kunnen keren altijd onder hun bed blijven staan? Dit is niet alleen het relaas van de Molukkers zelf, maar ook van de Nederlandse geschiedenis. Omdat het verhaal van de Molukkers ons gezamenlijke verhaal is.’

‘In een nieuwe serie laat Coen Verbraak veertien Molukkers aan het woord. Dat is hard nodig, vindt hij: “We zijn hun op zijn minst verschuldigd dat we hun verhaal kennen.”’ –  Trouw

‘Diepgravend, onthullend en goed geschreven’ –  Nederlands Dagblad

Meer weten?
Bestel het boek hier
Of bestel het e-book

Over de auteur

Coen Verbraak wordt beschouwd als een van de meest spraakmakende interviewers van Nederland. Hij publiceerde meerdere boeken, zoals het onlangs verschenen Oorlogskinderen.

Zijn tv-serie Kijken in de Ziel werd bekroond met de Zilveren Nipkowschijf. Eerder maakte hij onder andere de series Wij willen leven! (over de Molukse kapingen), Onze jongens op Java en een tweeluik over Srebrenica, waarvoor hij de Sonja Barend Award ontving.

Molukkers in Nederland